Ахмед Башев бори инфлацията с пазар в Одрин! Нямал имоти там!

„В Турция цените са много ниски. Със сто български лева, правя пазар, за който в България и 200 лева няма да ми стигнат. Правя си така плановете, че всеки месец аз и семейството ми да ходим в Турция и главно в Одрин за разходка и пазар.“ Така бившият кмет на Гърмен и бивш народен представител от ДПС Ахмед Башев,обяснява ежемесечните си визити в югоизточната ни съседка. 

Прави впечатление на всички негови съселяни в Рибново и Огняново, че от доста време насам дестинацията България – Турция е редовно изпълнявана от бившият действащ политик и настоящ директор на училището в село Огняново. Той обяснява това с – инфлацията. Пред Топ Преса, Башев е категоричен, че му излиза по евтино да отиде да пазари в Одрин и да се върне в Гърмен и това му излизало по евтино. „Олиото стигна 4 лева за литър, хлябът скочи, продуктите от първа необходимост на почти на двойни цени. В Турция е много по евтино почти наполовина от тук. А качеството високо. Съветвам и другите хора да го правят и ще се убедят в думите ми. Разходката идва като бонус…Да не говорим, че турската храна надминава в пъти по качество, това което предлагат у нас ресторантите. И на всичко отгоре и в ресторантите там е по евтино от тук. Много по евтино… “ споделя Башев.

Разбира се в родния му край, усилено върви слух, че екс кметът има имоти в Турция и ходи редовно за да ги осбужва там, на което Ахмед Башев отговоря: „Де, да беше така“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене