По предложение на кмета Стоянов: Освобождават от наеми дискотеки и нощни клубове в Благоевград

Благоевградският кмет настоява да се освободят изцяло от заплащане на наеми общински обекти, функциониращи като дискотеки, нощни клубове, пиано-барове, чието работно време е след 23:00 часа.

Илко Стоянов е внесъл предложението си пред ОбС. Намаляване на месечните задължения към Общината ще имат търговски обекти в Благоевград. Целта е ползвателите да бъдат подпомогнати, предвид наложените временни противоепидемични мерки на територията на страната, до отмяната им.

Част от предложението предвижда 50 процента намаление, което касае обекти с предназначение за заведения за хранене и развлечение, по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. В това число фитнес и спортни зали, езикови центрове, образователни центрове и школи.

Предвижда се и финансово облекчение за собствениците и наемателите на заведенията за хранене и развлечения, ползващи открити площи за периода от 7 септември до отмяна на наложените временни противоепидемични мерки.

Изричното условие за ползване на облекченията е наемателите да нямат финансови задължения към Община Благоевград.

В случай че Общински съвет приеме предложението на кметската администрация, намаляването на вноските ще се отнася както за действащите договори към момента на вземане на решението, така и за тези, сключени в периода на действие на въведените временни противоепидемични мерки.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене