Строителният предприемач Емил Енев строи 100 апартамента върху 9 дка в Разлог

Мащабна инвестиция за изграждане на три апартаментни сгради с курортни функции е на път да бъде реализирана в Разлог. Инвестиционното намерение е на столичната фирма „Практикъл Инвестмънт“ ЕООД на един от най-големите строителни предприемачи Емил Енев.

Строителството ще се реализира върху имот с площ от почти 9 дка в местността Янколова река. Предвижда се изграждането на жилищна сграда от три секции с общо РЗП от 12 хил. кв.м. В нея ще бъдат обособени 90-100 апартамента с капацитет за около 360 човека. От входираното в община Разлог уведомление за инвестиционно предложение става ясно, че фирмата има старо разрешение от РИОСВ, издадено през 2006 година.

Това е второто инвестиционно намерение на бизнесмена Емил Енев в Разлог, и то за период от две години. През октомври месец на 2019 година стана ясно за друга негова инвестиция за изграждане на 16 еднофамилни жилищни сгради – къщи в алпийски стил с обща застроена площ от 4086 кв.м в местността Църнако. Прoeктът бе зa изгрaждaнe нa кoмплeкc oт зaтвoрeн тип c имeтo „Eлизиън Шaлeт Пaрк“. Инвестиционното намерение тогава бе входирано от друга фирма на Енев – „Глобъл Инвестмънт Пропъртис” ЕООД, която е собственик на 19 имота с обща площ от 15 дка. Инвестицията бе с цел продажба на парцели със или без строителство върху тях.

От информацията на официалната страница на комплекса е видно, че част от имотите вече са продадени и върху тях е реализирано строителство.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене