Агенция по заетостта и Инспекция по труда организират стреща в Гоце Делчев заради сезонните работници

За да повиши осведомеността на трансграничните сезонни работници за техните права, Агенция по заетостта и EURES мрежата в България, съвместно със своя основен партньор в кампанията – Главна инспекция по труда, организират информационно събитие в град Гоце Делчев  на 24-ти септември. Предвижда се да бъдат поканени и експерти от други организации, които партнират на Агенция по заетостта. Така ще се разшири информационният обхват с теми, които силно вълнуват сезонните работници, като социалноосигурителни права, данъчно облагане и т.н. и всеки, който има въпроси, ще може да разговаря с квалифициран експерт.

В рамките на „Седмицата на Европейския съюз за сезонните работници” всички заинтересовани от сезонната заетост ще могат да се запознаят с важна информация, освен чрез срещите на място, и онлайн – чрез видеопрезентация за правата на сезонните работници, която до дни ще бъде качена в You Tube канала на Агенция по заетостта.

Освен това, всички бюра по труда и експертите на Агенцията по заетостта по места също ще могат да предложат информация и допълнителни материали по темата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене