Емоционална премиера на сборника “Хора” от Катерина Хапсали в Благоевград

Дългоочакваната среща на благоевградската публика с един от най-продаваните съвременни български автори – Катерина Хапсали е факт. Харизматичната писателка гостува на 9-и септември в Градската художествена галерия по покана на Община Благоевград. Всички ценители на стойностната литература, които изпълниха залата на Галерията имаха възможността да си тръгнат с личен автограф и посвещение от автора на бестселърите „Гръцко кафе“ и
„Сливовиц“.

Сборникът с разкази „Хора“ излезе в края на пролетта, но вече има запазено място в сърцата на читателите. Книгата е още едно свидетелство за богатството на разказваческа дарба на Хапсали.
Сборникът включва десет вълнуващи истории. Само няколко седмици след публикуването й, книгата е откупена за филмиране. Катерина Хапсали е прекарала голяма част от детството си в Благоевград, откъдето е и родът й. Любовта й към града ясно личи в бестселъра й „Гръцко кафе“, както и в някои от нашумелите й разкази. Благоевград присъства и в разказа „Поп Димитри“, с прочита на тази история Катерина Хапсали докосна сърцата на присъстващите.
Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов изпрати цветя за Катерина Хапсали и от негово име й бяха поднесени думи на благодарност и уважение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене