„Банско“ елиминира професионалисти, загуби двама за дербито в Гоце Делчев

„Банско“ продължи напред в турнира за купата на България след 3:1 над „Созопол“ на своя стадион, след като игра с човек по-малко един час. Изгонен бе централният защитник Йордан Лечов, който фаулира в собственото си наказателно поле противник и получи втори жълт картон. Това го изхвърля от сметките на треньорския щаб за дербито с „Пирин“ в Гоце Делчев тази събота. В 15-та мин. Борислав Хазуров изведе козлите напред. Възстановеният след травма нападател засече отлично центриране от Марио Димитров и с глава прати топката зад голлинията. Той обаче се контузи при попадението и бе заменен принудително. В 30-та мин. реферът видя нарушение на Лечов и отсъди дузпа. Зад топката застана санданчанинът Антонио Ласков, който нацели гредата зад Атанас Тъпигьозов и пропусна да огорчи бившите си съотборници. В ответната атака Костадин Слаев намери Денис Ангелов, който покачи на 2:0.

След почивката двата тима имаха шансове за гол като по-активни бяха гостите, но Тъпигьозов и колегите му в защита успяха да се справят с опасностите. В последните 5 минути паднаха още две попадения. След добър пробив Милен Лефтеров откри головата си сметка тази година и направи 3:0 в 86-та мин. Созополци стигнаха до почетно попадение в 88-та мин. чрез Венцислав Гюзелев, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле.

„Не може да не съм доволен, че победихме и продължаваме напред. За самочувствието на нашия отбор това е допълнителен бонус, след като надделяхме над втородивизионен тим и класата му няма нужда от коментар. Има и известна доза горчивина в тази победа, след като за мача ни в събота за първенство загубихме двама основни състезатели – Йордан Лечов и Борислав Хазуров. Имаме футболисти, които да ги заменят и вярвам, че ще го направят по най-добрия начин срещу „Пирин“ (Гоце Делчев)“, коментира старши треньорът на „Банско“ Ели Маркес.

„БАНСКО“: Тъпигьозов, М. Димитров, Лечов, Божинов, Слаев, Галчев (75-Весков), К. Василев, М. Георгиев (75-Мицански), Стоев, Хазуров (16-М. Златков), Ангелов (82-М. Лефтеров).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене