Секретарят на Община Благоевград Д. Арабаджиев се срещна с кметове и кметски наместници, обсъдиха снегопочистването и профилирането на пътища в малките населени места

Първа среща на секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев с кметове и кметски наместници се проведе днес в сградата на общинска администрация.
На срещата присъства и директорът дирекция „Административно обслужване“ Бойко Начев.
Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев посочи, че кметският екип е запознат с проблемите на малките населени места.
Той подчерта, че към момента Община Благоевград има натрупани задължения и новият управленски екип работи за постигане на финансова стабилност.
Предвидено е поетапно закупуване на техника, както и осигуряване на квалифициран екип от специалисти за бързо реагиране и предприемане на действия по компетентност касаещи ел. поддръжка и текущи ремонтни дейности.
Сред обсъдените теми бе настъпващия зимен сезон и снегопочистването на населените места, част от които са високопланински и рискови терени, където е необходима верижна машина.
Управниците на селата коментираха със секретаря и организирането на профилирането на пътища на земна основа в малките населени места. Сред изказаните мнения бе и поддържане на чистотата, като по настояване на кметовете на следващата среща ще бъде поканен управителят на общинско дружество „Биострой“ ЕООД, относно извозването на отпадъци на територията на община Благоевград.
Всеки месец управленският екип ще провежда среща с кметовете съвместно с представители на ЧЕЗ, „ВиК“ ЕООД , Държавно горско стопанство и други институции, за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене