МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО МЯРКА 2-4.2

 


МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО МЯРКА 2-4.2 „ПОДКРЕПА ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ПРЕРАБОТКАТА, ПРЕДЛАГАНЕТО НА ПАЗАРА И/ИЛИ РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПРОДУКТИ”

На 11.08.2021 г. беше подписан първия одобрен по мярката административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект № BG06RDNP001-19.039-0003 „Закупуване на специализирано оборудване, хладилен бус и довършителни работи на сграда за преработка и сушене на плодове в с. Брезница“, финансиран от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

Инвестицията по проекта е предназначена за закупуване на ново технологично оборудване и стартиране на работата в хладилен цех за преработка, замразяване, съхранение и реализация на селскостопанската продукция – биологични ягоди и малини.
Общите допустими разходи по проекта са в размер на 195 578,91 лв., като одобрената субсидия е 97 789,46 лв. Интензитетът на помощта е 50 %. По проекта ще бъдат финансирани довършителни строително-монтажни работи към ново строителство, доставка и монтаж на нискотемпературна камера и камера за шоково замразяване, закупуване на специализирано транспортно средство – хладилен автомобил.
Добрите вкусови показатели на българските летни и есенни сортове малини и ягоди, както и преработка на биологични суровини, отговарящи на изискванията на Европейските стандарти за безопасност на храните, ще направят продукцията на кандидата атрактивна както на националния пазар, така и за европейските потребители.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене