Гоце Делчев с нов проект за опазване на природния и човешкия ресурс

Нов проект има за цел да помогне за подобряване на политиките, свързани с водата, енергията, храните и екосистемите. По този проект община Гоце Делчев е партньор заедно с още 18 организации от цяла Европа и една от Африка. Става дума за изкуственият интелект и машинното обучение са сред инструментите, които трябва да се използват за оценка на връзката вода-енергия-храна-екосистема (ВЕХЕ). Координатор е Институт за водно образование IHE Delft, Нидерландия.

Проектът NEXOGENESIS, финансиран от Европейската комисия, има за цел да подпомогне разработването на политики, които ефективно управляват ресурсите и е с 4 годишен период на изпълнение. Водата, енергията, храната и екосистемите образуват взаимосвързана връзка, която е централна в предоставянето на ресурси и услуги, необходими за поддържане на човешката дейност. Връзката е засегната от промени в климата, валежите и земното покритие, както и от икономическото развитие, селското стопанство и растежа на градовете.

В момента хората извличат ресурси с по -бързи темпове, отколкото те се заменят, като по този начин задълбочават ресурсния и екологичния дефицит. Чрез четиригодишния проект NEXOGENESIS, който стартира на 1 септември 2021 г., IHE Delft и останалите 19 партньора ще подкрепят разработването на политики, които разглеждат взаимосвързаността на няколко нива за ефективно управление на ресурсите и избягване на конфликти между потребителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене