Плевнелиев господар на хотел, строен от монаси в Атон

Бившият президент Росен Плевнелиев е придобил 5-звезден хотел в Гърция. 57-годишният баровец е купил построен с парите на монаси от Атон комплекс на брега на Бяло море. Не е ясна сумата, срещу която Плевнелиев е извършил сделката.

Хотелът заработи тази година, намира се недалеч от огромната му къща в Уранополи. Mount Athos Resort има странна съдба – построен отдавна от гръцки монаси, изоставен за дълги години в трагично състояние, после продаден от наследници преди две години на български собственици. Нощувката в крайморското бижу отговаря на предлаганото качество – 300 евро на вечер, пише lupa.bg. Помещенията за настаняване са с изглед към морето или хълма. Стаите са оборудвани с климатик, смарт LED телевизор, удобства за приготвяне на чай/кафе и собствена баня. Предоставят се и суити в отделни бунгала с тераса. В Mount Athos Resort се сервира континентална закуска с пресни продукти или гръцка а ла карт закуска. В ресторантите се приготвят модерни гръцки, средиземноморски и международни специалитети. През лятото работи и бар до плажа и басейна, където се поднасят коктейли и пресни ястия.

На място могат да се резервират екскурзии и разходки с лодка. Хотелът е на 10 километра от границата на автономната монашеска общност Света гора, а Уранополи е на 15 км. Най-близкото летище е летище Солун, на 100 км от Mount Athos Resort.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене