Ангел Джамбазки: Нужно е разполагане на жива сила по границата заради мигрантите

Според евродепутата помощ от ЕС ще има, но България трябва да разчита на себе си

Завземането на Афганистан от талибаните отново събуди опасенията за бежанска вълна, която скоро може да изправи пред границите ни хиляди мигранти. Можем ли да разчитаме на допълнителна помощ от Европейския съюз – от Сандански се включи евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Никоя европейска държава не е готова за наплив на нови мигранти от Афганистан. Институциите в България трябва да се задействат и да се вкарат в действие планове, които са предвидени за такава ситуация, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Ангел Джамбазки.

Той заяви, че може да се очаква помощ от ЕС в тази насока, но не бива да се разчита на това, а да се предвиди разполагане на жива сила по границата.

Относно настоящата политическа ситуация Джамбазки смята, че съставът на Народното събрание говори за влошаване на качеството, като това е най-мекото, което може да се каже, без да се има предвид, че нови лица почти няма.

За ВМРО той подчерта, че предстои решение как ще св яви Организацията на изборите, но изказа собственото си мнение, че те трябва да се явят самостоятелно.

Вижте повече във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене