Ексклузивно за Топ преса! Евродепутатът Асим Адемов: Отговарям на всяко обаждане, но не мога да реша всеки проблем

Евродепутатът Асим Адемов посвети отпуската си на семейството и родния край, в опит да компенсира разстоянието и раздялата, които произтичат от служебното му положение. Животът му е свързан с много пътувания и това го постовя в семейно отношение близо до ситуацията на гурбетчиите- жена му е тук, той в Брюксел, а внучката в Турция. Запазил е своята достъпност като човек и политик, не се притеснява от срещи с данъкоплатците и избирателите, готов е на диалог с всеки, без да изпуска от очи случващото се на национално ниво. Запитан какво мисли за ситуацията в парламента, той споделя доминиращата в публичното пространство позиция, а именно, че България върви към нови избори. За случващото се на местно ниво е думата ни в това блиц-интервю.

Г-н Адемов, какви промени в гр. Гоце Делчев и региона сте забелязали, докато прекарвахте отпуската си в родния край?

 Промените са доста и ясно видими. Най-вече там, където са децата ни – в училищата.  Красиви и приветливи сгради на училищата, напр. Второ ОУ в Гоце Делчев, НПГ „ Д. Талев“, училището в с. Хвостяне, в с. Дъбница, в с. Кочан, в с. Брезница и много др. Ремонтира се основно училището в с. Рибново. Изградиха се много спортни площадки, където спортуват учениците и младежите. Предстои изграждането на физкултурни салони в училищата в с. Дъбница, с. Долно Дряново, в Хаджидимово санира се училището в с. Дебрен. Изцяло се обнови пътната отсечка от с. Дъбница до с. Вълкосел, тъй като беше в трагично състояние. Направиха се сериозни инвестиции в болницата в Гоце Делчев.

Разбира се и много други подобрения, които всеки от нас ги вижда и се надявам да ги оценяват. Разбира се това нямаше как да се случи без подкрепата на предишното правителство на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов. Той бе човекът, който се вслушваше в нас и ни подкрепяше, за да се случи всичко това.

До къде се простират възможностите Ви да помагате на местните власти  и население в предвид на работното Ви място в европарламента, не е ли твърде далеч от обикновенните граждани в провинцията?

Винаги съм бил с отворени ръце към местната власт в нашия край и като заместник-областен управител, и сега от позицията ми на евродепутат.

За огромната част от по-горе споменатите инвестиции мога да кажа спокойно, че имам пръст и заслуги, за да се случат. И за училищата, и за ремонта на пътя от с. Дъбница до с. Вълкосел, защото това ми беше кауза още от времето, когато бях заместник-областен управител. Нека припомня, че благодарение на усилията на министъра на земеделието от правителството на Бойко Борисов г-жа Десислава Танева и моите усилия в европейския парламент, успяхме да постигнем много добри неща за нашите земеделски производители. Напр. Регламента Ковид 19, по който земеделците получиха обезщетения заради загубите от тази пандемия.

Благодарен съм и на моите колеги от европарламента, които подкрепиха моето предложение преходната национална помощ да остане и в следващия преходен период. Това означава, че още 7 години земеделските ни производители, животновъди и тютюнопроизводители ще получават помощ от държавата. Но с нова референтна година, най-вероятно 2018 год, но това зависи вече от следващото правителство.

Някой възползва ли се от възможността, че сте тук, за да потърси съдействие за разрешаване на личен /избиратели, данъкоплатци/ или професионален проблем-кметове, лекари, учители, НПО-та?

Независимо дали съм тук, или в Брюксел хората не спират да ме търсят. за да им се разреши даден проблем. Защото аз отговарям на всяко обаждане, но за съжаление не съм в състояние да разреша всеки проблем. Но когато мога, го правя с удоволствие, защото го считам за част от моята работа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене