Прокурор Борислав Ковачки: Пожарът в Купола е умишлен, задържан е 43-годишен мъж от Дупница

43-годишен мъж от Дупница е задържан за палежа, нанесъл щети вчера сутринта на нощни заведения, магазини, офиси и банков клон в района на „Купола“ в центъра на Благоевград.

Информацията съобщи на местопроизшествието тази сутрин районния прокурор Борислав Ковачки. Мъжът е задържан около полунощ преди ГКПП „Калотина“, ще остане в ареста за 72 часа.

„Мъжът задявал сервитьорка в бара, помолен е от охраната да напусне. След час се е върнал с шише бензин, лиснал го върху електрическото табло на входа на „Балкантон“ и избягал към дупнишко село“, обясни прокурор Ковачки.

Заподозреният за палежа е извадил СИМ-картата на телефона, за да не бъде проследен, но въпреки това е установен и задържан преди ГКПП „Калотина“. Същият работи в Англия, няколко лица са му помагали да не бъде открит, обмисля се дали и на тях да не бъде повдигнато обвинение за тези им действия.

„Извършителят е идентифициран от записите на камерите към общинската охрана, най-големи са щетите върху банковия клон“, каза кметът Илко Стоянов.

Щетите върху обектите ни са големи, обясниха Иванка Благоева-собственик на магазин за захарни изделия и Красимир Цуцаков, съдържател на пиано-бар „Балкантон“, от чието залято с бензин електрическо табло е тръгнал пожарът.

Тепърва ще се мисли каква да бъде съдбата на Купола, една от емблематичните за Благоевград сгради. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене