Горя вагон в последния вечерен влак от София за Перник

Пламна последен вагон на влака от София за Перник късно снощи към 10,45 ч., съобщи Божидарка Георгиева, която редовно пътува с последния влак след работа в столицата.

В социалните мрежи тя написа:

„Кошмарно приключение с влак за жалост !!!! Едно пишлеме запали крайния вагон добре, че бях в предния вагон а не в задния. И на всичко от горе кондукторите не разбраха а им се обади 112 за да кажат, че вагонът гори последния !!! Нямам думи просто!!!“.

За „Струма“ Божидарка разказа за инцидента. Когато наближила композицията до гара „Разпределителна“ жена от предпоследния вагон отворила вратата на последния, откъдето излизал пушек, пътниците  видели, че вагона гори и съобщили на телефон 112. На мястото пристигнали два противопожарни екипа, пътниците били свалени на гарата. Според непотвърдена информация седалките във вагона са изгорели.

„Двама млади мъже на възраст 18- 19 години също редовно пътуват с последния влак и всяка вечер тормозят пътниците, буйстват, чупят,  единият рус, висок, слаб пуши вътре. Каква е причината за пожара не мога да кажа, но може да е от цигара. Младежът слишза или на Разпределителна, или на предишната гара“, сподели Божидарка.

Неприятно изненадани  останали пътниците и след като били свалени от влака от БДЖ не осигурили транспорт до централната гара на Перник, а всеки се прибрал както можал- повечето с таксита като се групирали.

Няма информация от полицията дали е установен и задържан извършителя.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене