ДЕЦАТА ОТ БАНСКО ИЗПРАТИХА ЛЯТОТО С ПРАЗНИК

С весел празник на децата от Банско завърши общинската програма на МКБППМН „Здравей, лято!”
В продължение на почти два месеца децата от предучилищна възраст до 7 клас от община Банско участваха в различни школи. Децата и родителите им имаха възможност да избират между 15 школи и дейности с по няколко ръководители в повечето от тях. Програмата беше така разработена, че желаещите да могат да посещават различни школи и да участват във всички активности.
На сцената на централния площад в Банско вчера над 100 деца показаха и разказаха какво са научили в школите по музика, по народни танци, демонстрираха знанията си по руски език и споделиха радостта си с децата и младежите с увреждания от социалните заведения.

На огромен интерес през лятото се радваха школите по рисуване, школите по иконопис и дърворезба, школата по българска бродерия. Децата на Банско се запознаха с работата на полицаите, пожарникарите и на планинските спасители в специализирани школи, занимаваха се с фитнес и спортни игри, правиха походи и екскурзии в планината и до интересни места в България, учиха се да плуват и посещаваха всички музеи, изложби, демонстрации и фестивални прояви в богатото на културни мероприятия фестивално лято в Банско.

Партньори на Местната комисия за борба с противообществените прояви бяха Музеен комплекс-Банско, ПСС- база Банско, РУ на МВР, читалище „Никола Вапцаров” и РС „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Програмата „Здравей, лято!” се организира от МКБППМН – Банско за поредна година. В заниманията на лятната програма се включиха над 460 деца от Банско, Добринище, Места и Филипово. В нея се включиха не само деца, които учат в общинските училища до 7 клас, но и деца, които прекарват лятната си ваканция в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене