РЗИ с изненадваща проверка в Народното събрание. Глобиха депутати без маски в парламента

РЗИ – София направи изненадваща проверка в Народното събрание за спазване на противоепидемичните мерки. Има глобени депутати.

Единият от тях е Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Депутатът потвърди и заяви, че ще обжалва наложената глоба. Хаджигенов обясни, че не трябва да бъде глобяван, защото това е работното му място.

Мярката за задължително носене на предпазни маски на закрито продължава да е в сила и дори от МЗ напомниха изрично за нея миналата седмица. Въпреки това и съвсем видимо от тв репортажите и излъчванията на живо, тя масово не се спазваше от народните избраници както в пленарна зала, така и в кулоарите на парламента.

Глобата за неносене на маска на закрито е 300 лв. Темата неведнъж е довеждала до остри спорове в парламента дали депутатите трябва да носят маски по време на заседания. Рядкост е и РЗИ да прави проверки, здравните власти предпочитат да гледат настрана.

За предстоящата проверка на здравните инспектори и опасност от глоби се е разчуло още преди РЗИ да влезе в НС. Затова още преди старта на парламентарния ден повечето депутати са побързали да сложат маски. Проверяващите от РЗИ са извършили оглед от балкона в пленарна зала. Присъствието им обаче не стресна всички народни избраници и някои така и не изпълниха изискването за маски на закрито. Сред тях са председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и членовете на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Арманс Бабикян и Николай Хаджигенов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене