Военна академия „Г. С. Раковски“ открива учебната година

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов участват днес в откриването на учебната 2021-2022 година за слушатели във Военна академия „Г. С. Раковски”. По традиция те ще изнесат първите за новата учебна година академични лекции.

Церемонията започва на строевия плац на Военната академия, където след приемане строя на Академията свещенослужители от Българската православна църква отслужват тържествен водосвет за здраве и благоденствие.

През учебната 2021-2022 година Военната академия посреща общо 102 слушатели.  89  от тях ще се обучават в магистърската специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” със седем специализации от професионално направление „Военно дело” в редовна и задочна форма на обучение към факултет „Командно-щабен”. Във факултет „Национална сигурност и отбрана” по специалността „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” тази година ще се обучават 13 офицери, от които 2 обучаеми от Република Северна Македония.

Откриването на новата учебна година във Военната академия ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене