Разложкият бизнесмен Е. Божанов прави хотел и 3 басейна в петричкото с. Марикостиново

Хотелски комплекс със спа център в петричкото с. Марикостиново е най-новото инвестиционно намерение на известния разложки строителен предприемач Емил Божанов и децата му Катерина и Николай.

Акцент в поредната почивна база в курортното село са басейните – в хотела ще има вътрешен с топла връзка към външния, отделно е планиран външен басейн, т.нар. топило, и всичките те ще бъдат захранвани с минералните води на селото.

Водоснабдяването на сградите ще се осъществява от водопровода за Марикостинските минерални бани, за което ВиК – Петрич вече е изразил положително становище.

За минералната вода сем. Божанови трябва да получат съгласие от петричкия кмет Димитър Бръчков, тъй като минералната вода, която е изключително държавна собственост, е предоставена за управление и ползване на общината.

За директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, която вчера одобри поредното строително намерение в с. Марикостиново, подпис е сложил Владимир Стоилов, който от 23 юли 2021 г. замества новоназначения и излязъл в отпуск бивш полицейски шеф и лидер на БСП Владимир Димитров.

Бъдещият нов хотел в с. Марикостиново ще е пореден пробив в бизнеса на петричкия бизнесмен Симеон Мантарлиев, който доскоро бе пълен монополист на туризма в селото с 2 хотела, вилно селище с двуетажни къщи, къмпинг, открит минерален басейн, модулно пречиствателно съоръжение, събирателен резервоар за пречистени води, собствен електропровод и др.

Тази година към безценната минерална вода на Марикостиново се насочи и софийският бизнесмен Сашо Дерменджиев, който започна строеж на къща за гости с 20 стаи, административна сграда с 50-местен ресторант, спа център и 2 басейна.

Балнеоложкият център Марикостиново, край чиито извори има кални бани за лечение на дископатия и други костни заболявания, става все по-популярен и търсен за строителство, показва справка в имотните агенции. 1 дка парцел тук е стигнал цена от 30 000 евро, докато в съседните села е 3-6 пъти по-евтин, а в в. Кавракирово например готова вила се продава срещу 15 000 евро

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене