Пет фирми се конкурират за дерето в Хвостяне

Пет фирми от Пиринско се конкурират за 1 млн. и 200 хил.лв. Парите се предназначени за корекция на речното корито в с.Хвостяне. Ще се работи върху участък с дължина близо един километър. Обществената поръчка за избор на изпълнител е в ход. Местното население се надява, че който спечели поръчката, ще наеме на работя поне няколко души.

Чрез свои фирми в конкурса за възлагане на обществената поръчка се конкурират известните в благоевградско бизнесмени Венци Амзов от с. Абланица, Руен Кирев от гр. Гоце Делчев, управителят на  „Престиж бизнес 93“, братята Кадри и Сохат Мехрем от с. Буково и една софийска фирма.

Възлагането на поръчката става чрез ОбА-Гърмен, тъй като кметство Хвостяне не е на делегиран бюджет. По-важното за местната власт обаче е най-после коритото да бъде коригирано, да бъдат предотвратени рисковете от наводнения и поражения в случай на поройно прииждане.

Село Хостяне наброява около 1000 души местно население със смесени етнос и религия. Ромите водят в положителния прираст, в сравнение с другите етноси. Безработицата е ниска, тъй като всеки, които не може да си намери работя в селото или региона, заминава за Испания или други страни от Западна Европа. Гърция не е сред предпочитаните дестинации за сезонна заетост и емиграция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене