Протест срещу Covid ваксините и ограничителните мерки у нас

Пред Министерството на здравеопазването протестиращите скандираха „Свобода“ и „Не на геноцида“

Противници на ваксинирането срещу Covid-19 и недоволни граждани от ограничителните мерки срещу коронавируса се събраха на протест в градинката пред Националния дворец на културата.

Протестът започна в 16.30 часа, когато започнаха да се събират недоволни граждани, като участваха около 150 души, предаде БНР.

След 17.30 часа протестът тръгна с шествие и блокира движението по столичния булевард „Витоша“. Протестиращите нямат разрешение да блокират движението, но въпреки това шествието тръгна, а исканията им са за незабавна отмяна на всички дискриминационни, както те ги наричат, мерки на министерството, и да имат право сами да решат дали да се ваксинират.

Пред Министерството на здравеопазването протестиращите скандираха „Свобода“ и „Не на геноцида“, след което се очаква да се насочат към  Министерството на образованието и науката и след това за кратко пред президентството.

След това шествието ще се насочи към сградата на Народното събрание, където е планиран „голям“ протест от 19.00 ч.

Исканията на хората са да не им се налагат задължителни ваксини и да не се стига до дискриминация и разделяне на ваксинирани и неваксинирани и това, което могат да ползват като обществени облаги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене