Разследване! Схема за 2 млн. евро с комисиона 300 000 – строеж на Кауфланд върху завода Пиерик в Гоце Делчев коства главата на изпълнителният директор на веригата!

Изпълнителният директор на „Кауфланд България“ Иван Чернев е уволнен, писа информационна агенция www.toppresa.com преди минути. Причината за махането му са безкрайните далавери на гърба на потребителите и ръководството, които при три – годишното управление на Чернев рушаха доверието в иначе реномираната германска марка, докладва източник на медията ни от висшия мениджмънт на „Кауфланд“.
Мотивът за отстраняването на Иван Чернев е, че взел еднолично решение да се направи клон на веригата хипермаркети в Гоце Делчев, което е в разрез с правилата на компанията-майка, според които магазин може да се
отвори само в град с над 50 000 жители.

С въпросната информация Топ Преса разполагаше преди седмици и работеше по нея. От наши отлично осведомени източници знаем, че Чернев е влязъл в преговори с италиянският предприемач Пиеро Агостини управител на обувният завод „Пиерик“ в Гоце Делчев. Схемата била Чернев да осигури бюджет от близо 2 милиона евро, за инвестиция в Гоце Делчев – строежна нов хипермаркет, а мястото – фабриката на Пиерик в началото на града.

Италиянският предприемач Агостини има сериозни кредити  и задължения към държавата, работници и доставчици, а част от обезпечението им е фабриката за обувки в Гоце Делчев. По сведенията с които разполагаме, ако сделката с Чернев се реализирала, с около милион Агостини си оправял всички задължения към НАП и банки, а Чернев щял да получи 300 000 евро комисиона, като благодарност за „инвестицията“.

Надушили пъкленият план, от генералното ръководство на компанията собственик на марката хопермаркети, пресекли плановете им и развалили схемата. Това била реалната причина за уволнението на Чернев.  Оказа че не случайно, че само преди месец обувната фабрика „Пиерик“ обяви фалит и започна масови съкращения. Видно е какви сметки си е правил собственика Агостини – да вземе парите и да каже „чакай малко“…. Другото е до болка известно!

Темата е в развитие. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене