Отново канабис в Пиринско

В хода на проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на РУ-Петрич е проверена къща в с. Рупите, обитавана от 54-годишен от селото.

В помещение в къщата са намерени две найлонови чанти, съдържащи общо около 520 грама суха, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. В хода на работата по случая е извършена проверка в лозов масив, стопанисван от лицето и са открити засадени около 28 бр. канабисови растения с общо тегло около 3,530 килограма. 54-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В обедните часове на 28.08.2021 г. в паркова зона в гр. Сандански, полицейски служители на РУ-Сандански са извършили проверка на 29-годишен от града, у когото са намерени и иззети около 1,81 грама канабис и около 0,37 грама кокаин. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене