Мрежата гръмна! Ще строят ли “ Кауфланд“ в Гоце Делчев ?

Изпълнителният директор на „Кауфланд България“ Иван Чернев е уволнен, позовавайки се на висшия мениджмънт на „Кауфланд“. Формално мотивът за отстраняването на Иван Чернев е, че взел еднолично решение да се направи клон на веригата хипермаркети в Гоце Делчев, което е в разрез с правилата на компанията-майка, според които магазин може да се отвори само в град с над 50 000 жители.

Неофициално обаче се говори, че Чернев си заминава заради нередностите с доставки на месо и месни продукти от анонимни производители.

Последната издънка отпреди дни преляла чашата на търпението на босовете в Германия – „Кауфланд“ в Перник реши да привлече клиенти с безобразна промоция на стоки с до 70% намаление, което изкара хиляди хора посред нощ на огромна опашка точно в началото на четвъртата Covid вълна, пише още изданието.

Социалните мрежи гръмнаха от снимки на тълпите пред пернишкия клон. Перничани даже обясниха, че абсурдната промоция се прави, тъй като след няколко дни конкурентна верига ще отвори врати в близост.

Рокадата с Иван Чернев съвпадна със скандала в пернишкия магазин на „Кауфланд”, атакуван посред нощ от хиляди клиенти заради обявена промоция от 70%  

От 1 декември Иван Чернев, председател на управителния съвет на Kaufland България, ще премине на работа в интернационалната организация на Kaufland групата, където ще отговаря за международни проекти, съобщи пък в деня след голямото нощно пазаруване 24chasa.bg. От същата дата Валтер Волф, прокурист „Верига за управление на доставките“ в България, ще поеме управлението на Kaufland България, съобщиха от компанията. Валтер Волф е директор “Управление веригата на доставки” в Kaufland България от началото на 2019 година. Досегашният главен изпълнителен директор Иван Чернев е начело на Kaufland България от 2018 година насам./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене