Прогноза за времето – 28 август (събота)

Захлаждане и дъждове, температурите стигат до 31°

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Централна и над Югозападна България, но без съществени валежи. На отделни места в Източна България ще има краткотрайна сутрешна мъгла, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

След обяд над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 31 градуса.

Над Черноморието

преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

около и след обяд ще има купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.

В неделя,

с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква малко по-хладен въздух. Още от сутринта над северозападните райони, а по-късно през деня и над Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, главно в Централна Северна и в планините в Западна България – временно интензивни, придружени с гръмотевици. В западната част на Дунавската равнина температурите ще се понижат чувствително, в Югоизточна България, където преди обяд ще бъде предимно слънчево, ще остане все още горещо.

През нощта срещу понеделник и в понеделник

хладният въздух ще обхване цялата страна. Отново ще има превалявания, но на малко места и предимно слаби.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене