Трикове за красота от миналото, които действат и днес (ВИДЕО)

С времето и технологиите се изменят не само стереотипите за красота и мода, а и вече има изобилие от козметични марки и продукти, в които понякога се загубваме, докато открием точния продукт за нас. Преди 40 години със сигурност е било по-лесно и в домашни условия да намерим правилното решение, за да сме красиви всеки ден. Наталия от „Natalis Beauty“ разкрива няколко трикчета от „Библията на красотата“ през 80-те години – книгата „Красива всеки ден“. Вижте съветите, които са спазвали майките ни, докато са забърквали домашни „специалитети“ за свеж поглед, красиви устни, стройно тяло:

Ежедневно се сблъскваме с най-различни проблеми, свързани с красотата. Това са проблемната кожа, подпухналите очи или косата. Тогава на помощ идват издържалите теста на времето терапии, домашни рецепти и съвети на нашите майки и баби. Да се допитваме до тях при спешни ситуации е доста полезно понякога.

 

маска
iStock/Getty Images

 

Простичките и много ефективни съвети и рецепти, които майките ни дават могат да ви се сторят „соц“ или пък „ретро“, но преди години са били безапелационни в нужда.

Билковата козметика е била на почит в миналото. В „Красива всеки ден“ има козметични съвети и напътствия, начини и средства за разкрасяване. Например как да имаме красиви и изразителни очи, добро зрение и свеж поглед. Препоръките, които са валидни и днес, са билковите компреси с лайка, мента, копър или магданоз. Те действат успокояващо и освежаващо.

Ако искате да сте естествено красиви и неотразими, вижте тези пет съвета:

Напукани пети

Често краката се напукват, като това се забелязва най-отчетливо в зоната около петите. Най-добрият съвет е вечер, преди да си легнете, да ги намажете с вазелин и да си обуете чорапки. На сутринта ще усетите невероятна разлика.

 

крака
ThinkStock/Getty Images

 

Напукани устни

Оставете настрани скъпите балсами за устни и ексфолирайте устните с четката за зъби. Действайте в кръгообразни движения – по този начин ще махнете мъртвата кожа от устните.

Махнете пъпката

Оставете настрана скъпите кремове и премахнете пъпката с обикновена вода за уста. Алкохолът в нея ще изсуши проблемната част и ще махне пъпката за отрицателно време.

По-бели зъби

Малко количество сода за хляб, смесено с паста за зъби ще направи чудеса със зъбите и усмивката ви.

 

бели зъби
ThinkStock/Getty Images

 

Плътни устни

Ако искате да се сдобиете с плътни устни, добавете няколко капки ментово или люто масло – по този начин ще получите желания ефект.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене