Пълен списък на храните в родните супермаркети, които носят рак! Вижте какво казват лекарите

Изследване на Световната здравна организация, което с пълна сила важи и за България, показа, че днес между 60 и 80% от храните не отговарят на нормите за безопасност и качество.

Още: 65% от смъртните случаи на нашата планета се дължат на лошата храна, която бавно разрушава човека отвътре, причинявайки му куп болести.

Все едно да караш хубава кола с лош бензин, казват специалистите по диететика. И напомнят, че хората, които нямат възможност да избират, а прехранват семействата си с предлаганите във всички магазини опасни продукти, дори не подозират как всекидневно ги тровят. Те не знаят, че заради злокобните продукти могат да заболеят от рак, да си навлекат сърдечно-съдови проблеми и др.

Вредните храни в целия свят се произвеждат от алчни компании и се продават от безотговорни, търговци, чиято единствена цел е тлъстата печалба. Затова ние сами трябва да се грижим за здравето си и да не купуваме доказано нездравословни продукти в красиви опаковки.

Нека поне един път завинаги запомним и някои от най-зловещите добавки към колбасите, каймата, сухите супи, сладкишите и др., обозначени с буквата „Е” и цифра зад нея. Познанията в тази област са полезни най-вече за градското население.

Ето от какво да се пазим:

– Не яжте продукти с натриев глутамат, означен с Е-621!

Вярно, той подобрява вкуса и производителите вече го слагат в най-неочакваните продукти. Но е изключително вреден. Четете внимателно етикетите върху опаковките!

– Бял шлифован ориз.

Холандецът д-р Х. Айкман открил, че човек може да заболее от полиневрит, ако често си хапва крехко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Той се получава чрез отделянето на обвивката на зърната, която има лечебно действие. С много усилия учените успели да отделят от споменатите оризови обвивки едно кристално вещество, съдържащо сяра. Това е витамин В1, тиамин, Липсата му води и до заболяването полиневрит и бери бери.

– Заместителите на захарта – опасни!

Ако страдате от възпаление или камъни в жлъчката, всички заместители на захарта могат ще изострят болките. Ако пък са в газираните напитки, могат да ги преърнат в истинска отрова. Момчетата, които пият с литри газирани напитки, по-късно заболяват от простата. Ето какво има в подсладителите:Ацесулфам Е 950– През 1974 г. в САЩ той е признат за бавнодействаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори. Аспартам Е951 – с търговски имена нутрасуит, суитли, сластилин. Вече е доказано, че при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид /канцероген!/, метанол и фенилаланин.Цикламат Е952 – забранен в САЩ, Франция и Великобритания – води до бъбречна недостатъчност. И още, и още…

Трансмазнините

– специфичен вид изкуствено получени наситени мазнини. Вграждайки се в клетките на нашия организъм,те пречат на пълноценното им хранене и водят до натрупване на токсини. Затова лекарите предупреждават: не яжте масло, което съдържа 72,5% мазнини. То е разбито с водород. Изобщо не купувайте масло с масленост под 82,5% – влошава кърмата на майките, бременните раждат бебета с ниско тегло, увеличава риска от диабет. Страдат ставите, отслабва имунитетът. Започва исхемична болест на сърцето и затлъстяване. Избягвайте маргарините, рафинираните растителни масла, майонезите, кетчупите. Заобикаляйте отдалеч малките капанчета за бързо хранене, защото те използват трансмазнини и не позволявайте на децата си да хрупат чипсове, пуканки. Замразените полуфабрикати са опасни!

– В рибните консерви, които не са мариновани, е добавен уротропин.

Внимание, светът отдавна го призна за много опасен и повечето държави го забраниха! В състава му влизат амоняк и формалдехид. Домакините трябва винаги да бъдат нащрек, когато избират лакомства от щандовете за полуготови храни в търговските вериги. Решат ли да си купят разбит слабо солен хайвер, нека помнят, че в него има уротропин или лимонена киселина.

– Омразните ГМО-та.

Малцина познават списъка на продуктите с генно-модифицирани организми. Дори ще се изненадат, като разберат, че сред тях е и какаото. Във фъстъците пък вграждат петуния. Получава се страшно отровно вещество, затова насекомите никога не се хранят с фъстъци.

Специалисти по диететика съветват дамите да не купуват вносни картофи, апетитно зеления консервиран грах и царевица, царевичните пръчици. Храни, пълни с химия са и зърнените закуски и бонбоните – в производството им се използва силна химическа есенция.

– С какво тогава да си подсладим живота?

Ами рафтовете на супермаркетите са пълни с конфитюри и сладка. Само че купешките нямат нищо общо с домашните натуралните сладка. Те са едно чудо на химическата промишленост и то смъртоносно опасно.

Много пъти е писано и говорено за изключително вредните пържени картофи в заведенията, хамбургерите, дюнерите . Клиентите обикновено виждат сандвичите „Макдоналдс” в готово състояние, с цветен сос барбекю и пържени картофки.Но ако зърнат един от бургерите „ МакРиб” в сурово състояние, няма и да го докоснат. Направо ще избягат. Ужасяващта му снимка беше публикувана от Reddit потребителя DJDanaK, разкрива „Business Insider”.

Всички колбаси, шунката, сурово пушените мезета са произведени със генномодифицирана соя! Кремвирши, наденички, пастети – съдържат и скрити мазнини. Направени са от свинска кожа, сланина и отходни местни отпадъци – 40% от обема им е само маскиран като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки а гелове, които съдържат каратинин, подобрител на вкуса, бои. Споменатият гел се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче „месо”. Розовият му цвят е чиста боя, която се засилва под хитро монтираната на хладилната витрина силна лампа.

Не купувайте млечни продукти със срок на годност повече от 2 месеца.

Асептичната им опаковка съдържа антибиотик. Малцина знаят, че гроздето, което не се разваля, е обработено с хлороформ. Избирайте само ръжен хляб, защото рафинираното бяло брашно влиза в топ-листата на вредните продукти. Гъбите от магазина съдържат отровите цитотоксини, които водят до дисфункция на черния дроб. Сухите кайсии, сливите, стафидите също са обработени с химикали. Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да го ядат. Пилетата получават с храната си 6 хормона, включително и прогестерон. При мъжете, които обичат да си ги похапват, спада тестостеронът. Това означава и по-малка мъжка сила.

Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните ни жлези.

Да не говорим за чуждестранните ароматизирани чайове – те съдържат лимонена или портокалова киселина и изкуствени ароматизатори.

Соковете в кутиите нямат нищо общо с натуралните, в тях няма никакви плодове. Нищо че ги рекламират като правени от зрели на слънце портокали, ябълки, банани.

Картината наистина е апокалиптична. Как да оцелеем, как да спасим децата си от този хранителен ад? Може би има някакви допустими дози на отровите, които поглъщаме всеки ден. Но какви са те? Пълна тишина. Министерството на здравеопазването и Агенцията по безопасност на храните мълчат.

ПИК

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене