Парапуновата къща в Разлог-мост между минало и настояще

Уютът и красотата на възрожденската Парапунова къща, в която се помещава Историческия музей в Разлог, се превръща в притегателен център за хората от града, а също и за посетители от цялата страна. През цялото лято тук деца се докосват до историята на града, забавляват по време на Летните занимания в музея. Често, в заниманията, организирани за децата, се включват и посетители на музея.
С работата на музейните работници, възрожденската къща, в която се съхранява историята на града и региона, се превръща в мост между минало и настояще. Гостоприемството на уредниците и тяхната всеотдайност при съхраняване на местната история, са сред причините музеят да се превръща в място за най-важните и съкровени моменти от живота на местните хора.
С годините музеят в Разлог се развива, а инициативите и нуждите се подкрепят от Министерство на културата и от Община Разлог. Богатите колекции до голяма степен се дължат и на местните хора, които даряват парченца от родовата си история, с което изграждат историческия пъзел на този красив край.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене