Хеви метъл ще оглася село Дъбрава през септември

На 10 и 11 септември в благоевградското село Дъбрава ще се проведе седмото издание на музикалния фестивал „The Brava Balkan fest”. Това съобщиха на пресконференция организаторите от Асоциацията за европейско развитие на българското село и Община Благоевград.

“Тази година фестивалът се завръща с нова концепция и променена визия.”, каза основателят на фестивала Росен Георгиев.

Двете вечери ще бъдат жанрово разнообразни – в първата участие ще вземат провокативната алтернативна изпълнителка Мила Роберт, рапърът и любимец на младите Боро Първи, както и световноизвестният музикант Иво Димчев.  „С този избор на изпълнители подаваме ръка към младата публика, която не е почитател на рок музиката.“, допълни Георгиев.

Втората вечер остава вярна на корените на фестивала, а именно рок и метъл. Хедлайнери на 11 септември ще бъдат група „АХАТ“, а на сцената заедно с тях ще се качат и младите групи „Catorga” и “Red trigger”.

„Убедени сме в успеха на този фестивал, той се превърна в устойчиво събитие, има своя облик, традиции и почитатели. Затова Община Благоевград подкрепя провеждането му.“, каза Силвия Домозетска, ръководител на направление „Култура“ в общинската администрация.

Организаторите съобщиха, че тази година ще има и богата съпътстваща програма за гостите на фестивала – въздушно шоу с парашути, арт пленер за малки художници и възможност за екстремно планинско колоездене.

Росен Георгиев отбеляза, че и тази година “The Brava Balkan fest” e с вход свободен, а за желаещите да пренощуват с кемпер или палатки има подсигурени площи и условия.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене