Отчет и прозрачност на парите от Рибново за Кръстава

Ибрахим Къдриев, един от организаторите на благотворителната кампания, набрала дарение от жителите на село Рибново за пострадалите в село Кръстава, направи отчет относно финансовите дарения. Информацията е достъпна на страницата на селото във Фейсбук, с цел прозрачност на акцията и запазване доверието на дарителите.

„Уважаеми жители на село Рибново, скъпи приятели,

споделям линк към страницата Джамия Рибново, в която бе публикувана статия с преводна бележка на паричните средства, събрани в петък на двете джамии за пострадалите семейства от пожара в село Кръстава. Нужно е да се даде отчетност на всички хора – каква сума е събрана от началото на кампанията в село Рибново до сега, защото доверието у хората е много важно“, подчертава г-н Къдриев. Освен текст, са публикувани и снимки на протоколи и платежни нареждания, доказващи че парите са изпратени по предназначение, и от тук нататък местната власт в село Кръстава и други лица ще решават как да бъдат използвани парите.

В Рибново пари са събирани на няколко места с дарителски кутии,вкл. в няколко магазина. „От лицата – Ибрахим Къдриев, Фатме Улан, Али Хатип и Феим Мусанков, вие, дарителите, получихте и квитанции с печат на мюсюлманското настоятелство на село Рибново“, припомня той.

При първото посещение в село Кръстава е предадена сумата от 9340 лева и 450 евро. При второто посещение -са предадени 6660 лева и 320 евро.

В кметството на село Рибново също се събирани парични средства, сумата възлиза на 6694 лева и 400 евро. Тя е предадена от кмета на село Рибново Мустафа Иса и кмета на община Гърмен Феим Иса.

Мюсюлманско настоятелство на село Рибново преведе сумата от двете джамии, а тя е 6040 лева.

Общата сума от началото на кампанията до сега е 28 734 лева и 1170 евро.

Отчетът за действията на организаторите на благотворителната кампания завършва с пожеланието „Всевишният Аллах да е доволен от всички хора, които помогнаха“, в знак на признателност за проявената човечност и съпричастност.

Жителите на Рибново се отзоваха да помагат кой с каквото и както може- един с пари, друг с предоставяне на автомобили за транспортни нужди, трети дариха обекла, завивки, хранителни продукти.

Тези, които лично посетиха село Кръстава, за да доставят даренията, оказаха не само материална на, но и емоционална помощ на пострадалите от пожара като ги утешаваха и окуражаваха.

„Благодарности на всички, в такива моменти се вижда колко сме хора и как обединението прави възможно всичко“, завършва г-н Къдриев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене