ОИК – Благоевград прекрати предсрочно правомощията на съветничката Гергана Муртова, нейното място в ОбС заема Захарин Хаджийски

Общинска избирателна комисия – Благоевград прекрати предсрочно правомощията на общинската съветничка Гергана Муртова. На нейно място сред местните законотворци влиза Захарин Хаджийски. Той е директор на „Общинска банка“. Има опит като общински съветник в два мандата на Общински съвет Благоевград, известен е като човек с управленски опит, ясна и конкретна политическа визия.

Младата дама се оттегля по собствено желание като сама е подала молба да бъде освободена в качеството й на съветник от листата на Местна коалиция “ЕНП(ЕНП-СДС-БДО)“.

Гергана Муртова напуска Общински съвет Благоевград, тъй като става част от екипа на кмет Илко Стоянов. Тя ще отговаря за дирекция „Икономическо развитие и инвестиции“ в община Благоевград.

Гергана Муртова е завършила степен „Бакалавър“ от университета Якобс в Бремен, Германия в сферата на психологията и социологията, както и „Магистър“ по Бизнес администрация за ръководни кадри от Американския университет в България. Работила е като ръководител екип по фондонабиране за Американския университет в България, както и като ръководител „Нови клиенти“ в американската фирма C3i Solutions. Към момента ръководи семеен бизнес в сферата на ваканционните имоти и е консултант на свободна практика по европейски проекти. Трети мандат общински съветник към Общински съвет Благоевград. Говори три езика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене