Директорът на РУО-Благоевград И. Златанов: Напълно сме подготвени за преминаване в онлайн обучение

Директорът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов каза в интервю за „Югозапад Днес“, че училищата в област Благоевград са напълно подготвени да преминат в онлайн обучение, ако това се наложи. По думите му, вариантът със започването на учебната година по-рано от 15 септември е нереалистичен. Прекратени са и пътуванията на ученици от Благоевград по програмата на МОН за безплатно море. Вижте още

 

„Ситуацията е динамична и на този етап нямаме яснота дали ще започнем училище онлайн или присъствено. Искам да уверя всички родители, че ако се наложи да започнем в онлайн вариант, област Благоевград е напълно подготвена. Имаме опита от миналата година, а вече сме подготвени и с всички технологични устройства“, каза за „Югозапад Днес“ началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов. Според него е важно да се справим с разделението на обществото по отношение на присъственото и електронното обучение.

„Проблемът с вирусната инфекция е сериозен. Родителите са разделени в мненията си дали да преминем онлайн или не, но за да спрем разпространението на ковид ще трябва да преминем и през това. Не е лесно и на учителите, които се стремят да внедрят синхронно обучение, за да имат директен достъп до децата“, каза още Златанов. Той припомни, че Благоевград е една от областите, която първа е преминала в електронно обучение миналата година и само за месец и половина всички 120 училища в областта са преминали онлайн. „Вариантът за започване на учебната година на 1-и септември е нереалистичен и няма да се случи“, категоричен бе директорът на РУО-Благоевград. Той потвърди, че и тази година ще се изготви график за ротационно обучение, ако това се наложи.

 

„Прекратили сме пътуванията на ученици от Благоевград по програмата на МОН за безплатно море. Наши ученици няма да пътуват в областите с повишена заболеваемост като Варна, Бургас и др. Вместо това сме взели решение пътуванията, които предстоят да бъдат пренасочвани на места като Пампорово, Боровец и др., където бройката на заразените е сравнително ниска или под 100 души на 100 хиляди“, каза още Златанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене