2362 са подадените молби за еднократна целева помощ за първокласници в Пиринско

93138-stanka-mihovaОбщо 2362-ма са подадените молби-декларации за еднократна целева помощ за първокласници, съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане” в Благоевград. Одобрени са 2317.  И тази година със заповед на социалния министър, размерът на помощта се запазва – 250 лв.

„Към момента подадените молби-декларации са 2362, от тях 2317 са отпуснати, а отказаните са 24. Най-много са подадени в Благоевград -444, в Петрич са 375, в Сандански са 278”, съобщи Станка Михова, Дирекция „Социално подпомагане” –Благоевград.
Право на целевата помощ имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище и чийто средномесечен доход на член на семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молбата-декларация е по-нисък или равен на 350 лева.

Този критерий по доход не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и/или деца, настанени в приемни семейства или семейства на роднини и близки. Молбата-декларация се подава по постоянен адрес до 30 септември, след записване на детето в първи клас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене