СПА курортът Огняново е пълен с туристи, строят 6 нови хотела

Бум на туристи този месец в курортното селище Огняново в община Гърмен. Почти няма свободни легла в селото, прочуто със своите минерални извори и близостта до Родопите. Хотелите са пълни. Преобладават българите сред гостите в курорта, но има и чужденци.

„Легловата ни база вече разполага с над 2000 места. В момента се строят 6 нови хотела, два от тях са почти готови, остават само довършитгелни дейности. Останалите са в груб строеж. Вдигат се и доста къщи да гости. Повече легла гарантират и по-голям интерес на туроператорите, които работят с големи групи туристи, към нашето селище”, заяви кметът на Огняново – Димитрия Гюрова. Тя уточни, че повечето инвеститори са от Неврокопския край. И увери, че край новите строежи на хотели са осигурени необходимите комуникации – път, ток и вода. Проблем е само недостигът на паркоместа, тъй като хотелиерите осигряват места за паркиране на своите гости. На плаж обаче идват и много други хора от съседните курорти, за чиито автомобили няма места.

Местните хора настояват за повече инвестиции в инфраструктура – улици, тротоари, обходен път, вход и изход на курорта. Защото само с добра инфраструктура ще привличат още повече туристи. В момента тече усилена строителна дейност по изграждането на парк. Сега се озеленява навсякъде, направена е вече водната каскада, монтират се пейки и кошчета, предстои поставянето на фитнес уреди и маса за тенис. Паркът ще е „белият дроб” на СПА селото, в което идват все повече гости.

Минералната вода е богатството на селото, изворите са с много добри лечебни свойства. Огняново пък се превръща в целогодишна туристическа дестинация за нашенци и чужденци.

Тук се предлагат куп глезотии за гостите – басейни с минерална вода, СПА процедури – джакузи, парна баня, сауна. Всеки иска хем да отдъхва, хем да ползва лечебната сила на тукашните минерални извори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене