Александър Манолев пред Топ Преса: Пращам на съд всеки който ме оклевети! Задават се още дела сещу мен!

„Вече 2 години, откакто срещу мен се води организирана кампания за оклеветяване и дискредитиране – у нас и в чужбина. Истината, обаче, започва да излиза наяве“, коментира бившият зам.-министър Александър Манолев решението на Софийския административен съд, който отхвърли иска на КПКОНПИ срещу него за конфликт на интереси.

„Съдът категорично постанови моята невинност. Фактите в моя полза по делото са много, но е достатъчно да спомена дори само един: няма как да съм упражнил влияние по проект, който е реализиран 2 години преди да бъда назначен за заместникминистър на икономиката и за член на Държавен фонд „Земеделие“. Дори само това показва абсолютната нелогичност на обвиненията срещу мен. Всъщност, от самото начало фактите нямаха никакво значение за поръчителите на войната срещу мен“, допълни Манолев. Твърди, че атаките срещу него са били координирани и се търсели „всякакви начини да се образува ново дело“ срещу него. Манолев имал подозрения, че скоро ще му повдигнат ново обвинение, докато „истинските виновници са прикривани“. Сигурен е, че основната причина за тормоза срещу него е „непослушно държание“ и прокуратурата е подала на Вашингтон името му, което бе включено в списъка „Магнитски“ със забрана да влиза в САЩ. „В каква корупция може да бъде замесен един заместник-министър с ресори като външноикономическа политика и привличане на чужди инвестиции?!

Ако бях замесен в схеми, схемаджиите щяха да ме пазят! Моята беззащитност, поради липсата на обвързаности със силните на деня, се оказа удобна причина да бъда нарочен за символа на корупцията в Българи“ допълва Манолев. Пред Топ Преса той потвърди опасенията си че се очакват оттук-нататък още „скандали“, „битката ще бъде още по-ожесточена, защото натискът по делата срещу мен ще бъде още по-силен“, но той нямало да се предаде и да мълчи. Пред съда и пред обществото щял да докаже, че срещу него били „изфабрикувани редица неверни твърдения“. Инициирал е контакти със САЩ, за да предоставя всички доказателства и категорично да докаже, че „прокуратурата е заблудила американските власти с подаването на името ми“. Бившият зам-министър ще си търси правата „за всички лъжи, тиражирани в публичното пространство особено срещу „журналисти“, каоито се опитаха да правят кариера от името ми“. Твърди, че по проекта за къщата за гости, по който е подсъдим, имал „хиляди платени данъци, проверки на две независими институции, даващи категоричен отговор в моя полза на всичко, за което ме обвиняват; че свидетелите срещу мен са осъждани за данъчни измами и сами се объркват в показанията си; и още много и много.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене