Проверяващи от ВИК–Благоевград спипаха своя инкасаторка в Плетена без водомер

Проверяващи от ВИК –Благоевград спипаха своя инкасаторка в Плетена без водомер, полива и ползва вода на аванта с байпас

Парадоксално но факт, ВИК инкасаторката в Плетена Селвета Алиризова, която трябва да е изрядна, се оказа без водомер, полива градината позволявайки си да краде вода с байпас.

Това съобщиха група  жители на сатовчанското село Плетена, след като миналия ден ВИК Благоевград отговорило на техни жалби срещу инкасаторка Алиризова като им изпратили проверка на място.

Групата жители на Плетена представлявайки 6-7 семейства, се жалвали пред ВИК –Благоевград, че тяхната служителка Алиризова влизала по домовете им уж за проверка на водомерите дори и когато собствениците на къщите не са си били у дома. Въпреки че водомерите били на входа на домовете им тя обикаляла къщите им докато те отсъствали от тях. Другото оплакване на жителите на Плетена, било че Ариризова си позволявала да взема пари от абонатите авансово, ходела на работа когато си иска и демонстрирала грубост към абонатите.

При направената проверка служителите не установили никакви нередности при жалбоподателите, всички  проверени къщи били с водомери, а в къщата на самата инкасаторка водомер не бил намерен. Проверяващите  намерили маркуч включен на външната чешма и обилно полята градина с крадена вода.

Така инкасаторката на ВИК в село Плетена влязла в списъка на нарушителите, които крадат и не плащат такси за разходвана питейна вода.

„Настояваме за сериозно административно наказание на Селвета Алиризова като служител на ВИК, който умишлено е нарушил законите, за солена глоба, за това че не си е поставила водомер което е предпоставка за  безотчетно ползване на питейна вода най вече при поливане на голямата и градина, за която харчи и не плаща тонове питейна вода.“, коментираха жалбоподателите от Плетена.

Иначе Алиризова е трудоустроена с диагноза множествена склероза и депресивно нервно разстройство, жената получава пенсия и работи като инкасатор във ВИК.

Хората на база състоянието й са реагирали и са пуснали жалбите си във ВИК Благоевград с реакция, че им е неприятно когато те отсъстват инкасаторката да влиза по домовете им.

Според жалващите се тя била непредвидима в действията си . „ Тя е болен човек, трудно комуникираме с нея, трудно ни е да се разберем и да решим какъвто и да е проблем или спор с нея. Хубаво е ВИК да помислят да и осигурят друга позиция, която не изисква чак такива близки контакти с местните хора.“, коментират деликатно хората от село Плетена.

В селото се носи и слух, че да започне работа във ВИК  Алиризова си купила диплома за средно образование от Брацигово тъй като за длъжността се изисквало по високо образование от основното каквото тя е нямала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене