Любимата кръчма или ваксината? Фитнесът или „чипирането“…

На 20 август 2021 година държавата се намеси в COVID-сблъсъка „ваксини – антиваксъри“.

Въвеждат се ограничения за използване на 50 процента от капацитета за културни и развлекателни мероприятия, спортни състезания с публика, посещенията на фитнеси, детски центрове и заведения за хранене, конгресно-конферентни мероприятия (още от новата заповед – четете тук). Противоепидемичните мерки могат да не се прилагат, ако персоналът е ваксиниран на 100% или разполага с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието изследване с PCR тест. Това трябва да бъде удостоверено с документ за ваксинация, преболедуване или изследване. Освен това, ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието трябва да е взел решение и да е създал организация за допускане на лица, които са или ваксинирани, или преболедували COVID-19, или представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/участие в мероприятието изследване с PCR тест.

Любимата кръчма или ваксината? Фитнесът или „чипирането“ (по конспиративната теория, че ваксините щели да направят целия свят зависим от Бил Гейтс)?

Доброзорно и яваш-яваш антиваксърите в България ще тръгнат към имунизационните кабинети или джипитата си. До днес беше голямо хейтване в социалните мрежи, вече е време за избор не в нета, а в реалния живот.

Интерeсно ще бъде.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене