Община Сандански пуска нова наредба за организация на движението и дисциплина на водачите на МПС

Нова наредба за организация на безопасността на движението и дисциплина на водачите на превозни средства ще заработи от началото на месец октомври в община Сандански. Това съобщи председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов.

Досега всички дейности, заложени в новата наредба, бяха включени в наредба номер 1 на община Сандански, както и дейността на звено “Синя зона”. Вносител за разкриването на нова наредба е кметът на общината Атанас Стоянов .

В предложението до Общинския съвет е посочено, че в община Сандански липсва наредба за организация на безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства. Мотивите за новата наредба са да се уреди организацията на движението на територията на Сандански с определяне на зоните за платено и безплатно паркиране, режим на преференциално паркиране на превозните средства, превозващи хора в неравностойно положение, режим на платено паркиране на МПС, служебен абонамент, режим на платено локално паркиране на МПС по постоянен адрес, режим на безплатно паркиране на пътните средства със специален режим на движение и превозни средства на “Социален патронаж” и регистрация на пътни превозни средства с животинска тяга.

С влизане в сила на новата наредба няма да се налага преструктуриране на Общинската администрация и промяна на организацията на дейностите в Общинската администрация, нито ангажиране на допълнителен експертен ресурс за осъществяване на процеса по прилагане на наредбата. И най-важното е, че не се изисква допълнителен финансов ресурс, каза Н. Шаламандов.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене