Три училища в Гоце Делчев и това в хаджидимовското село Абланица за поредна година в списъка на иновативните училища в България през учебната 2021/22 година

Министерството на образованието помести списък на иновативните училища в България за учебната 2021/2022 година.С радост  съобщаваме, че в дългия списък на иновативни училища, за поредна година  са и четири елитни учебни заведения от Гоце Делчев и  село  Абланица общ. Хаджидимово .

Това  са : Природо-математическа гимназия „Яне Сандански” ,Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” , Трето основно училище „Братя Миладинови”и  Средно училище „Св. Паисий Хилендарски”в село Абланица общ. Хаджидимово .

За четвърта поредна година Правителството одобри Списъка на иновативните училища. За учебната 2020/2021 година това са 504 училища от 183 населени места, от 132 общини в 28 области, които чрез различни иновации ще подобряват качеството на образованието в тях.

Виртуални класни стаи, творчески задачи и проекти, креативни учители, монитори вместо черни дъски и облаци вместо дневници – по това се разпознават иновативните училища в България. Сред техните задължителни характеристики са иновативно учебно съдържание, програма и план, иновативни методи на преподаване от креативни ментори, както и различно управление на учебния процес.

Програмата на Министерството на образованието и науката „Иновативни училища“ създава мрежа от такива училища в България. Тези училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, при която учениците подобряват успеха си, усвояват нови знания, повишават критичното си мислене и развиват творческите си способности чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене