Огромен скандал разтърси футбола ни! Човек на Бербатов към аматьорските клубове: „Клетници!“

Бурно афишираните амбиции на Димитър Бербатов и екипа му към ръководните позиции в българския футбол и обещанията за справедливо и коректно отношение към всички членове на футболното семейство май се оказаха чиста проба популизъм.
След като вчера Българският футболен съюз разпространи мненията на редица деятели и представители на аматьорския футбол в подкрепа на БФС срещу обвиненията за натиск, доскорошният служител на централата Борис Станков написа пост във Фейсбук от името на екипа на Бербатов, в който уж хитроумно разделя клубовете – членове на БФС на „репресирани“ и нерепресирани. Под позицията му пък, в доста по-агресивен тон, се изказва основният човек до Бербатов – Петър Величков, познат основно с мълчаливото си присъствие в Изпълкома в продължение на цели два мандата. В странно формулираното си мнение Величков преминава всякакви граници, като на два пъти използва обидната квалификация „Клетник“ по адрес на собственика на ФК „Чико-Бунара“ Йордан Михайлов.
„Когато човек лъже, трябва да лъже кратко! Колкото повече говори, толкова рискът да лъснат лъжите е по-голям. Слушах какво говорят хората, които от БФС са помолили (надявам се без заплахи) да се обясняват, че не били заплашвани. Слушах само единия от ФК Бунара. Та този клетник разказваше какво точно бил казал на Бербатов. Трябвало спокойствие, 1. Все още сме имали два отбора в Евро Турнирите, а и 2. Нямало да има правителство, партиите се скарали. Това по негови думи бил казал на Бербатов. Подписката на Бербатов влезе в БФС на 05.08.21 и ако Бербатов въобще е говорил с въпросния Клетник, то това е станало преди 05.08.21, когато все още имахме три отбора в Евро Турнирите. Локомотив ПД отпадна чак на 12.08.21, а и преди 05.08.21 разривът между партиите все още не беше настъпил“, пише Величков.
Логичният въпрос в случая е защо радетелите на т.нар. революция в българския футбол разделят клубовете на „свои“ и „чужди“ в зависимост от това дали са подписали връчените им хвърчащи листчета или не – и по какъв начин аматьорските клубове, явяващи се основата на футбола ни, трябва да повярват на самопровъзгласилите се за революционери, след като проявяват не просто снизходително, но и обидно отношение към тях.
БЛИЦ припомня, че подобни изпуснати квалификации наскоро костваха шефското място на президента на английската футболна асоциация Грег Кларк, а и българската история помни дори президентски рокади заради агресивни и заплашителни реплики.
blitz.bg/sport

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене