Ангел Джамбазки: Днешното изявление на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е неописуема наглост и провокация към българската държавност

❌ gd И има едно нещо, което трябва да бъде пределно ясно: ние с Карадайъ и с антиконституционната и протурска партия ДПС обща родина нямаме. Никога не сме имали и никога няма да имаме!
🇧🇬 Ние, българите, имаме най-малко 1300 години история тук, на Балканите, което няма нищо общо с турско или османско нашествие и с турското робство. Османците идват тук с насилие като абсолютни варвари. Те горят, убиват, изнасилват и унищожават. И така и си отиват. Османското нашествие унищожава вековна българска европийска култура и цивилизация и ни върща векове назад. Ако трябва да се върнем към Стара Загора, ако трябва да си спомним разорението на Розовата долина и Батак – това са жестоки престъпления. Това е безподобен геноцид. Ето затова ние никога няма да имаме нищо общо с прародината на Карадайъ.
❗️Това е поредна тежка провокация, която трябва да бъде заклеймена и осъдена от всички. Жестоко нахалството, наглост и арогантност е да се твърди, че ние и варварите, дошли от Азия и Анадола, имаме нещо общо. Тази провокация е гавра и неуважение към българската история, памет и минало.
❗️❗️За подобен политически цинизъм трябва да се търси отговорност и е редно срещу него да има незабавна и категорична реакция. Защото антибългарското поведение на тази партия, начело с Карадайъ, съществува от години и никой не бива да си позволява повече да си затваря очите пред подобни опити за гавра с българския народ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене