Майката на спасения от мл. сержант Атанас Секулов с благодарности към него

Да спасиш човешки живот в момента, в който самият ти ставаш родител. Това преживя младши сержант Атанас Секулов от поделението в Благоевград. Мъжът прилага алтернативен метод за спасяване на припаднал човек. Минути по-късно съпругата му ражда момиченце – Мария.

 

По време на обедната си почивка Атанас Секулов решава да отиде да пазарува, за почерпи за колегите си, защото всеки момент очаква бебе. Докато се реди на опашката, чува викове.

Военен спаси живота на млад мъж в магазин в Благоевград, а малко по-късно…

„Чух някакви писъци, крясъци от жени, суматоха. Първоначално си помислих, че някой е откраднал някакъв телефон“, разказва Секулов. Секунди по-късно вижда припаднало момче.

„Един възрастен човек седеше над момчето, биеше му шамари, опитваше се да му извади езика, той вече беше пребледнял. Човекът се опитваше да му отвори устата, но челюстта беше силно притисната“, посочи военнослужещият. В този миг Атанас си спомня как преди години, по време на селски събор, пред погледа му човек спасява друг – с ухапване на пръста на крака. Действа светкавично.

„Ухапване по самия крак на палеца – свалям чорапа, хубаво го ухапвам, хващам му крака, ухапвам го, втори път го ухапах, мръдна. Видях съм го този метод, практикувах го днес, дано няма повече такава практика, защото емоцията и енергията е много голяма“, каза Секулов.

Животът на момчето е спасен, а развълнуваната му майка идва да благодари на войника. Пожелава му да има повече хора като него. Минути по-късно той получава втората добра новина за деня – станал е отново баща.

Споделя, че не се чувства герой. Пожелава си само дали повече здраве, щастие и късмет за съпругата и детето му. Но за близките, Атанас винаги ще е героят, спасил сина им. А за командира и колегите му той е пример.

„Това е гордост, че имам такива подчинени и аз съм горд да бъда командир на такива хора. Това според мен трябва да е за всеки един граждански дълг в такива ситуации, да помага на всеки един, независимо дали си военнослужещ или цивилен“, коментира полковник Митко Балтов, командир на Бригадно командване Благоевград.

След като момчето се възстанови, войникът ще отиде да се запознае с него и да му вдъхне кураж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене