Колоездачи катерят 1 км денивелация от Струмяни до Цапарево

Колоездачното състезание “Струмяни – Цапарево” ще се проведе на 11 и 12 септември /събота и неделя/ с генерално класиране от часовник и класическо изкачване.

Преди познатото епично изкачване в неделя, в събота ще има каране по изключително бързо трасе по нов път в подножието на Малешевска планина. Дистанцията е 15 км, а дисциплината е “Time Trial”.

Съботният старт ще е на стадиона в село Микрево, колоездачите ще се състезават до село Сливница и обратно до Микрево. Стартира се през интервал от 1 минута. В неделя началото е в 10,00 часа в село Микрево, а финалът е в местността Студена вода край село Раздол. Трасето представлява шосейно изкачване с дистанция от 20 километра и 1000 метра денивелация. Средният наклон е 5%.

Снимка: архив на община Струмяни

Участниците във второто издание на надпреварата трябва да имат валидна „Застраховка Живот“ за деня на състезанието със застрахователна сума не по-малко от 1000 лв.

Носенето на каска е задължително през цялото време на състезанието и по спускането обратно след финала. Велосипедите е необходима да са изправни, като махането на спирачки или други съществени компоненти е забранено. Позволени са ТТ велосипеди.

Категориите в надпреварата са пет: мъже, жени, юноши до 19 години, мъже от 40 до 49 години и мъже над 50 години.

Класирането е общо от двата състезателни дни. Награждаване ще има до трето място във всяка категория с медали, парични и предметни награди. Таксата за участие в състезанието е 35 лева, ако това бъде направено до 31 август. След 1 септември тя скача на 50 лева. Краен срок за регистрация и плащане – 9 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене