Младен Маринов за полицейското насилие: Извинявам се за тази случка

В кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Младен Маринов се извини за упражненото насилие от страна на полицаи върху демонстранти по време на антиправителствения протест на 10 юли. Маринов бе категоричен, че още същата вечер е назначил проверка, която се е базирала на клипове, заснети вероятно от протестиращи.

Той обаче не отговори на въпроса дали е виждал конкретните кадри, разпространени по време на заседанието на парламентарната комисия, ръководена от адвокат Николай Хаджигенов.

„Първо искам да се извиня и да кажа, че се извинявам за тази случка, която ни стана достояние – за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Пак повтарям, тези записи, и днес стана ясно от изказванията на вътрешния министър Рашков, не са укривани“, каза Маринов.

Христо Терзийски, който оглави МВР след оставката на Маринов, допълни, че е много доволен, че атаката пада върху тях двамата, защото вече са политически лица, а не представители на вътрешното министерство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене