Главното мюфтийство призова за съпричастност към пострадалите в с. Кръстава, оцелелият Коран стана хит в мрежата

Духовният водач на мюсюлманите в България изрази солидарност с жителите на с. Кръстава, останали без подслон и направи дарение от името на Главното мюфтийство. Д-р Мустафа Хаджи призова вярващите да бъдат съпричастни към болката на „нашите братя и сестри“. Той припомни, че именно в такива дни трябва да бъдем един до друг и да се подкрепяме.

В тази връзка Мюсюлманското изповедание започна дарителска кампания, за да помогне на пострадалите от пожара. Всеки, който иска да протегне ръка в този труден момент, може да дари средства на следната банкова сметка:

 

ОБЩИНСКА БАНКА

BIC SOMBBGSF

IBAN BG 28 SOMB 91303161807100

ОСНОВАНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: ДАРЕНИЕ ЗА С. КРЪСТАВА

 

„Аллах да приеме даренията ни и да опази всички нас от болести и беди!“, завършва посланието на главният пюфтия, публикувано в интернет страницата на главно мюфтийство.

Оцелелият по чудо Коран-и Керим стана хит в Интернет. Уникалното е, че е огънят унищожи няколко къщи и стопански постройки , но свещенната книга на мюсюлманите е оцеляла. Снимки и клипчета с обгорената книга се разпространиха светкавично през социалните мрежи.

Сред останалите без дом са двама сираци, преподавателят в Коран курса, също така и бащината къща на един от имамите в общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене