Природозащитникът Александър Дунчев застава начело на ИАГ

Изпълнителната агенция по горите е с нов изпълнителен директор. На мястото на досегашният Мирослав Маринов, начело на горите застава природозащитникът Александър Дунчев. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков в ефира на Нова ТВ. Дунчев е инженер-лесовъд с природозащитна насоченост. Експертният му опит произтича от участието му в проекти за картиране и опазване на вековните гори в България, разследване на нарушенията в горите, съвместяване на природозащитните изисквания в лесовъдската дейност и подобряване на горското законодателство.

Една от най-значимите кампании, които Александър Дунчев води през последните месеци, беше за спасяването от изсичане на 3 милиона декара самозалесили се гори у нас, предаде БНТ. Смяната на директорите в Агенцията по горите е първата кадрова рокада, която земеделският министър предприема. „Няма да има промени, които не са обосновани. Няма да има реваншизъм, но няма да има и компромиси“, заяви Бозуков.

Междувременно стана ясно, че зам.-министър Атанас Добрев е представил новия изпълнителен директор на ИАГ – д-р инж. Александър Дунчев. Неговият предшественик инж. Мирослав Маринов пожела успех на своя приемник като му връчи символични подаръци – книга с индийски мъдрости, горска марка и стоп палка.

Инж. Александър Дунчев е представил инж. Филип Ковашки, който ще заеме поста на зам. изпълнителен директор и инж. Димитър Баталов – главен секретар на Агенцията. Зам. изпълнителен директор на ИАГ остава и инж. Росен Попсавов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене