Коментара на Кубрат Пулев за бокса, политиката и успешното представяне на българските спортисти на Олимпиадата в Токио

„Засега съм на боксовия ринг. Смятам, че имам още какво да дам на феновете на бокса. Имам много сила и съм зареден. Чаках една контузия на рамото да отмине, която вече е към своя край, и най-вероятно през ноември ще направя един мач в Щатите“. Това каза боксьорът Кубрат Пулев пред медии.

За евентуално си навлизане в българската политика Кубрат Пулев подчерта, че не би го направил на всяка цена, а само ако обществото прецени, че ще бъде полезен с нещо за България. Той вижда себе си като принципен политик, който би отстоявал единствено и само интересите на народа. „Ако видя, че народът е готов и желае това нещо, да, с удоволствие. За мен България е много по-голяма любов от бокса“, заяви Кобрата. Влизането в политиката той определи като една голяма жертва от своя страна, защото е постигнал немалко с много труди през години и смята, че влизането в политическата игра би била само в негов ущърб. „Не съм решил, може би някой ден. Все още не съм регистрирал партията, много малко вероятно е да съм част от друга партия“, обясни Кобрата.

Относно успешното представяне на българските спортисти на Олимпиадата в Токио боксьорът каза: „Моите адмирации! Покланям им се за това, което направиха. Отстрани веднага ще има критици, но фактите са си факти, имаме олимпийски шампиони. Боксът е един от най-старите спортове на планетата. Това е един голям успех за България. Радвам се, че българите го оценяват, посрещнаха ги, както трябват“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене