Доброволци украсиха и озелениха района край църквата в Катунци за храмовия празник

Катунци отново се обедини, за да направи нещо красиво. Този път бе оформена е засадена с цветя градинка край новата църква „Свето Успение Богородично”. Само за няколко дни и с голям ентусиазъм няколко мъже успяха да оформят зеления оазис край светата обител. За местните хора бе важно това да се случи преди храмовия празник, който е в неделя, но празничните събития в населеното място ще започнат още утре.

„Няма как да не облагородим и района край храма. Искаме там да е място за отдих на местните хора и гостите ни. Радвам се, че успяваме да сме единни и да вършим подобни благородни начинания”, коментира кметът на Катунци – Красимир Кисов.

Новата църква в санданското село е напълно построена след повече от 10 години упорит труд, воля и вяра на местните жители. Красивата сграда на молитвения дом впечатлява всеки, който я види.

Майстори от санданското село Катунци другата седмица ще довършат и ремонта на покрива на 8-вековната църква „Успение Богородично” в съседното село Ковачево. В момента се прави дървенията по тавана на храма, а след няколко дни ще приключи ремонтът на покрива, който течеше и по този начин се съсипваха стенописите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене