Републиканци за България: Призоваваме партиите в 46-ото НС да демонстрират отговорно поведение и да сформират правителство

Фазата по изплащането на предварителното финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост е вече в ход.

В периода от 3-ти до 9-ти август, Европейската комисия изплати 13% от финансовите средства на Белгия (770 млн. €), Португалия (2,2 млрд. €), Люксембург (12,1 млн. €) и Гърция (4 млрд. €), което им дава възможност да стартират незабавно изпълнението на основните им инвестиционни проекти и реформи, фиксирани в респективните им Планове за възстановяване и устойчивост.

Колкото до България – към днешна дата можем официално да заявим, че страната ни се намира в дълбока политическа и институционална криза, провокирана a priori от лишени от компетентно и зряло държавническо поведение протагонисти. В началото на четвъртата вълна на пандемията сме, без формирано редовно правителство, без актуализиран бюджет, без адекватни мерки в помощ на най-уязвимите и засегнати от извънредното положение и без финална версия на Плана за възстановяване и устойчивост.

Предвид гореизложеното, от Републиканци за България призоваваме парламентарно представените политически формации в 46-ото Народно събрание да оставят различията си настрана и да демонстрират отговорно поведение и високо ниво на компетентност както при сформирането на правителство, така и при проектирането на реформите и инвестициите, необходими за положителното трансформиране на икономиката и обществото ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене