КНСБ апелира за по-масова ваксинация на фона на задаващата се нова Covid вълна

Конфедерацията на независимите синдикати в България е разтревожена от задаващата се нова коронавирусна вълна в страната. Ето защо апелира в открито писмо до медиите всички работници, служители и граждани на страната да се ваксинират, за да защитят себе си, близките си и работното си място.

КНСБ отбелязва, че научните факти и медицинските специалисти са категорични, че ваксините предпазват, могат да предотвратят тежко протичане на заболяването и да намалят броя на хората, приети в болница с усложнения. Данните за България сочат, че едва 1-2% от постъпващите в болница са ваксинирани, и то само с една доза, а 98 % от хоспитализираните в момента са без ваксина.

От синдиката смятат, че покачването на броя на заразените с Covid-19 през последните дни буди тревога за евентуалните последствия както за здравето ни, така и за заетостта и доходите. Нов сериозен ръст на заболелите крие риск от въвеждане на ограничителни мерки и затваряне на работещи бизнеси, но това може да се промени чрез доброволна ваксинация срещу коронавируса.

От нашата обща отговорност зависи дали ще спрем четвъртата Covid вълна, посочва още КНСБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене