Община Благоевград и МБАЛ Благоевград стартират кампания за набиране на средства за Инфекциозно отделение

Община Благоевград и МБАЛ – Благоевград стартират дарителска кампания за набирането на средства за ремонт на покрива на Инфекциозното отделение, обяви на пресконференция кметът Илко Стоянов. В продължение на две седмици са водени разговори по темата с директора на лечебното заведение д-р Огнян Митев.

„Инфекциозно отделение има нужда от ремонт на покрива. Аз ще направя необходимите стъпки по темата, включително ще разговарям с министъра на здравеопазването, но има един момент, независимо от държавата, в който трябва да се опитаме да си помогнем сами. Апелирам към обществото – да започнем акция за събиране на средства. Можем да разчитаме на дарения, за да си помогнем сами“, уточни Стоянов.

От своя страна д-р Огнян Митев коментира, че болницата има голяма нужда от помощ в тази ситуация, тъй като парите, които получават от Здравната каса, не са достатъчни. „В момента нямаме възможност сами да се справим. Трябват ни около 80 хил. лв. за ремонта на покрива. В самото Инфекциозно отделение вече имаме настанени 12 пациента. Моят апел е обществеността да ни подкрепим. Четвъртата вълната на коронавируса „тропа на врата““, каза той.

Сметката, по която могат да се правят дарения за ремонт на покрива на Инфекциозното отделение, може да бъде открита на  интернет страницата на МБАЛ – Благоевград, добави директорът на лечебното заведение.

Той сподели и за още един проблем, който пък е свързан с липсата на лекари и медицински сестри. По думите на д-р Огнян Митев в нито едно отделение няма окомплектовани екипи, като в част от отделеният проблемът е толкова сериозен, че едвам се намира вариант за тяхното функциониране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене